Oefentherapie Cesar – Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen – Maarssen

Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen

Header afbeelding

Online afspraak maken

Direct online een afspraak

- Manuele Therapie
- Sportfysiotherapie
- Handfysiotherapie
- Echografie
- Dry Needling
- Schouderrevalidatie
- Kaakfysiotherapie

Small Group Training en Fysio Fitness

Wij hebben onze oefenzaal een upgrade gegeven!  Hier bieden wij Small Group Training aan. Kleinschalig trainen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Meer informatie vind je hier.
Daarnaast kun je bij ons ook zelfstandig trainen met een Fysio Fitness abonnement.

Contact

Wilt u een afspraak maken of wijzigen? Bel 0346-580000

Heeft u een medische vraag voor onze fysiotherapeuten? Wij helpen u graag via whatsApp: 06-15252291

Oefentherapie Cesar

Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen, springen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate.

Het zijn bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat er iets misgaat. Een keer te zwaar tillen of te lang ingespannen gewerkt kan de druppel zijn die tot klachten kan leiden.

Werkwijze

De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar uw klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.
Als u bereid bent zelf actief iets te doen aan uw pijnklachten kan oefentherapie cesar een goede behandelingsmethode voor u zijn.

Verschil oefentherapie versus fysiotherapie

Een oefentherapeut zal bij een klacht de lichaamshouding betrekken en het hele bewegingsgedrag van de patiënt. De behandeling bij een oefentherapeut richt zich op het anders leren bewegen middels gedragsverandering. Dit wordt gedaan met behulp van oefeningen die in de praktijk gedaan worden, maar ook vooral door de cliënt thuis.

Een fysiotherapeut richt zich over het algemeen veel meer op de klacht zelf. Met behulp van behandelingen op de behandeltafel en oefeningen in de praktijk wordt deze klacht verholpen.

 

Binnen onze praktijk is Rachèl Akkermans Oefentherapie Cesar therapeute, zij is daarnaast ook opgeleid tot algemeen fysiotherapeute.