Maarssen, Fysio- en Manuele therapie Maarssen, specialisten in dry needling

Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen

Header afbeelding

Online afspraak maken

Direct online een afspraak bij uw specialist:

- Manuele Therapie
- Sportfysiotherapie
- Bekkenfysiotherapie
- Oedeemfysiotherapie
- Dry needling
- Schouder revalidatie
- Kaakfysiotherapie

Mondmasker advies

Per 1 oktober dragen wij binnen de behandelruimtes en de wachtkamer een mondmasker. Wij vragen u dit ook te doen, zodra u binnenkomt. Daarnaast graag bij iedere behandeling twee eigen handdoeken meenemen i.v.m. de hygiëne. Dank voor uw begrip.

WhatsApp ons!

Heeft u een medische vraag voor onze fysiotherapeuten? Wij helpen u graag middels whatsApp: 06-15252291

Dry Needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode die door fysiotherapeuten wordt uitgevoerd. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.
Dry needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuur naald waarbij er dus geen vloeistof wordt ingespoten.

Wat is een ‘triggerpoint’?
Een triggerpoint is een verkrampt plekje in de spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Dit noemen we ‘referred pain’. Referred pain kan gepaard gaan met pijn, die je niet echt met één vinger kan aanwijzen, kenmerkende kwaliteiten van de pijn zelf zijn dof en zeurend.

Waar bestaat de behandeling uit?
De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen.

Hoe voelt dry needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, voelt u kortdurend een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier en kunt u weer makkelijker bewegen.

Maak direct een afspraak

Onze Dry needling specialisten zijn: Nick Arends en Lucas Brekelmans, bel of whatsapp ons: 0346-580000, 0615252291 of maak direct online een afspraak.