Mulligan Concept – Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen – Maarssen

Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen

Header afbeelding

Online afspraak maken

Direct online een afspraak

- Manuele Therapie
- Sportfysiotherapie
- Hardloop en fietsanalyse
- Dry needling
- Schouder revalidatie
- Kaakfysiotherapie

Small group training en Fysio Fitness

Wij hebben onze oefenzaal een upgrade gegeven!  Hier bieden wij small group training aan. Kleinschalig trainen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Meer informatie vind je hier.
Daarnaast kun je bij ons ook zelfstandig training met een sport abonnement.

Contact

Wilt u een afspraak maken of wijzigen? 0346-580000

Heeft u een medische vraag voor onze fysiotherapeuten? Wij helpen u graag middels whatsApp: 06-15252291

Mulligan Concept

Het MULLIGAN™ Concept is een methode die wereldwijd wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zogenaamd sporings probleem in een gewricht. Je kunt hierbij denken aan het niet soepel lopen van een lade in een kast. Bijvoorbeeld maximale kniebuiging of volledige strekking elleboog gaat niet meer en geeft pijn.

Het juiste beweegspoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Het Mulligan-concept omvat een combinatie van manuele technieken, zoals mobilisaties in combinatie met actieve bewegingen van de patiënt om pijn en beperkingen te verminderen. Het idee achter het Mulligan-concept is dat sommige musculoskeletale problemen worden veroorzaakt door een tijdelijke disfunctie in de gewrichten en weefsels van het lichaam, die kan worden gecorrigeerd door het toepassen van de juiste mobilisatie- en manipulatietechnieken.

De belangrijkste principes van het Mulligan-concept zijn dat de behandeling pijnvrij moet zijn en dat de patiënt actief moet blijven deelnemen aan de behandeling. Dit betekent dat de patiënt tijdens de behandeling actieve bewegingen moet uitvoeren om te helpen bij het herstellen van de normale gewrichtsfunctie.

Het Mulligan-concept is een veelgebruikte behandelmethode en wordt toegepast bij een breed scala aan musculoskeletale problemen, waaronder rugpijn, nekpijn, schouderpijn, heuppijn, kniepijn en enkelpijn.

Maak direct een afspraak

Wilt u een behandeling middels het Mulligan Concept, onze collega’s  Nick Arends , Lucas Brekelmans of Sandra Frasa ter Wengel
hebben zich hierin gespecialiseerd.
Bel of whatsapp ons: 0346-5800000615252291 of maak direct online een afspraak.