Geriatrie Fysiotherapie – Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen – Maarssen

Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen

Header afbeelding

Online afspraak maken

Direct online een afspraak met een specialist

- Manuele Therapie
- Sportfysiotherapie
- Hardloop en fietsanalyse
- Bekkenfysiotherapie
- Geriartriefsyiotherapie
- Dry needling
- Schouder revalidatie
- Kaakfysiotherapie

Covid maatregelen

Mondkapjes zijn niet meer verplicht in de wachtruimte en de behandelruimte. Onze therapeuten zullen er soms voor kiezen wel een mondkapje te dragen i.vm. kwetsbare patiënten.
Graag nog steeds bij iedere behandeling twee eigen handdoeken meenemen i.v.m. de hygiëne. Dank voor uw begrip.

WhatsApp ons!

Heeft u een medische vraag voor onze fysiotherapeuten? Wij helpen u graag middels whatsApp: 06-15252291

Geriatrie Fysiotherapie

Naar mate we ouder worden gaat onze spierkracht achteruit. Op den duur kan dit betekenen dat alledaagse activiteiten moeilijker kunnen worden uitgevoerd. Toch willen we allen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De geriatrische fysiotherapie is een specialistische zorg die zich richt op de oudere van 65 jaar en ouder. Deze ouderen hebben veelal te maken met meerdere aandoeningen.

Het gaat daarnaast ook om patiënten die verschijnselen tonen van ouderdom zoals bijvoorbeeld gevolgen van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup.

 

De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven.Tot het werk van de geriatrie fysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
Als geriatrisch fysiotherapeut komen wij bij mensen thuis voor behandeling maar ook in woonzorgcentra en verpleeghuizen.