Zorgverzekering 2024 – Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen – Maarssen

Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen

Header afbeelding

Online afspraak maken

Direct online een afspraak

- Manuele Therapie
- Sportfysiotherapie
- Hardloop en fietsanalyse
- Dry needling
- Schouder revalidatie
- Kaakfysiotherapie

Small group training en Fysio Fitness

Wij hebben onze oefenzaal een upgrade gegeven!  Hier bieden wij small group training aan. Kleinschalig trainen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Meer informatie vind je hier.
Daarnaast kun je bij ons ook zelfstandig training met een sport abonnement.

Contact

Wilt u een afspraak maken of wijzigen? 0346-580000

Heeft u een medische vraag voor onze fysiotherapeuten? Wij helpen u graag middels whatsApp: 06-15252291

Zorgverzekering 2024

In 2024 hebben wij met álle verzekeraars een contract behalve met:

ASR
DITZO

CARESQ
AEVITAE
EUCARE

ENO
SALLAND

Dat wil zeggen dat u als u verzekerd bent bij één van deze zorgverzekeraars u (een gedeelte van) de kosten zelf moet betalen.
Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie m.b.t. vergoedingen.

Waarom hebben wij geen contract met uw verzekeraar?

De tarieven die de zorgverzekeraars bieden zijn dusdanig laag, dat fysiotherapeuten ver onder de kostprijs werken. De tarieven zijn jarenlang niet of nauwelijks verhoogd of geïndexeerd. Daarnaast worden de eisen vanuit de zorgverzekeraars verhoogd door opgelegde intervisie en administratie.

Zorgverzekeraars negeren inflatie en oplopende kosten van een behandeling. We hebben heel veel passie voor het vak en de patiënten, maar we voelen ons boos, gefrustreerd en niet gewaardeerd vanuit de zorgverzekeraars. Er is geen sprake van marktwerking, want de zorgverzekeraar bepaalt ons tarief. Dit heeft veel negatieve gevolgen, te weten: 

  • Er vindt sinds 2006 geen inflatiecorrectie plaats op onze tarieven.
  • Veel jonge fysiotherapeuten verlaten na 3 tot 5 jaar het vak, ervaren fysiotherapeuten verlaten na gemiddeld 11 jaar het vak wegens de te lage tarieven. Er zijn veel praktijken die het hoofd niet meer boven water kunnen houden en stoppen. Hierdoor gaat er veel kennis en kunde verloren.
  • We voldoen al aan de eisen van de beroepsvereniging en werken dagelijks aan het hooghouden van de kwaliteit. Echter worden er vanuit de zorgverzekeraars extra eisen gesteld, die veel tijd en energie kosten, maar waar niemand beter van wordt.
  • Er is door het bovenstaande minder tijd en geld om energie te stoppen in zaken waarvan de patiënt beter wordt, een uitholling van de (fysiotherapeutische) zorg is gaande.

Wat kun jij doen om te helpen? 

  • Verspreid het woord, want iedereen moet dit weten. Helaas hebben wij geen trein of bus om stil te zetten of een tractor om naar Den Haag te rijden. Wij gebruiken het “gesproken en/of geschreven woord”. 
  • Kies voor volgend jaar een verzekeraar die het goed voor heeft met het vak fysiotherapie. Wij mogen geen adviezen geven, maar overweeg DSW, ONVZ, Stad Holland en InTwente.  

 

Met sportieve groet, 

Lucas, Nick, Sandra, Rachèl, Kelly, Michaela en Suzanne

Team Fysio- en Manuele Therapie Maarssen